ŚNIADANIE DAJE MOC
14 listopada, w ramach Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania, uczniowie klas 1- 3 uczestniczyli w szkolnej akcji pn. "Śniadanie daje moc". W bieżącym roku akcja przebiegała pod hasłem "Święto jabłka". Podczas zajęć uczniowie spożywali sałatki, soki, przeciery, chipsy oraz ciasta wykonane z wykorzystaniem jabłek.
WYCIECZKA DO FARMY ALEKSA
We wrześniu 2024 r. klasy pierwsze odwiedziły Farmę Aleksa. Podczas wycieczki uczniowie uczestniczyli w zajęciach edukacyjnych, podczas których dowiedzieli się, czy dynia jest owocem, czy warzywem. Dzieci obserwowały rośliny na polu dyniowym oraz poznały wartości odżywcze tego owocu.
KONKURS PLASTYCZNY PN. "ZDROWIE NA TALERZU"
W październiku 2024 r. uczniowie klas I – III uczestniczyli w Szkolnym Konkursie Plastycznym pod nazwą „Zdrowie na talerzu”.
Na konkurs wpłynęło 86 prac. Uczestnicy konkursu wykazali się wielką pomysłowością podczas tworzenia swoich dzieł. Najciekawsze prace zostały wyeksponowane w holu szkoły.
Komisja konkursowa wyłoniła 15 laureatów, wśród których znaleźli się:
Filip Owczarski
Hanna Janczak
Oliwia Zawadzińska
Emilia Gajewska
Liliana Adamek
Pola Baranowska
Nina Swornowska
Zofia Chełska
Ewa Domer
Nela Orłowska
Karol Mazurek
Szymon Kot
Małgorzata Grzeszewska
Wojciech Wycisk
Sofija Żylińska
Laureaci otrzymali pamiątkowe dyplomy i upominki.
Serdecznie gratulujemy!
WARSZTATY KULINARNE
Uczniowie klas I – III uczestniczyli w warsztatach kulinarnych pod hasłem „Smacznie, zdrowo, kolorowo….”. Zadaniem uczniów było wykonanie sałatek warzywnych oraz owocowych. Zajęcia poprzedziły pogadanki dotyczące wartości odżywczych warzyw i owoców. Zajęcia dostarczyły dzieciom dużo radości, a własnoręcznie wykonane sałatki smakowały wyśmienicie.
W październiku 2023 r. uczniowie klas drugich uczestniczyli w zajęciach przyrodniczych, podczas których rozpoznawali części jadalne roślin. Warzywa przyniesione przez dzieci ułatwiły uczniom to zadanie.